Once upon a pâtisserie…


Bring your buckets by the dozen
April 21, 2010, 23:49
Filed under: Cinamonas puikusis, Pyragai mieliniai

Ir kur tas pavasaris pasislėpė dabar? Tik saulė išlenda, o vėjas sau plaukus drąsiai plaiksto. Na nieko, priešpilnis kaltas, tik kad akinių naujų neina nešiot.

Kambariokės prikalbina – rašau vėl, nes tikrai jau reikėjo atnaujinimo. O receptas velykinis…labai labai skani cinamoninė boba arba tiesiog cinamoninis pyragas. Galima dar ir į tešlą dėti cinamono, kad dar labiau cinamoninis būtų, bet aš pamiršau…o ir nuotraukos nekokios, nes kai reikėjo fotografuoti, tai žinoma aparatas spyriojos ir jokio vaizdo nerodė. Bet nuo to skonis nepasikeitė…galima valgyt ir valgyt, o dar kvapas…užburiantis ir nukeliantis į vaikystę. Gerai išsilaiko ir po kelių dienų.  Tai ką, ragaujam?

Super cinamoninė boba/babka

Duonai:

  • 1/2 puodelio ištirpinto sviesto
  • 1/2 puodelio cukraus, plius 1/2 šaukšto (atskiromis dalimis)
  • 4 kiaušinių trynių
  • 1 pakuotė sausų mielių
  • 1/4 puodelio šilto vandens
  • 1/2 šaukšto vanilės ekstrakto
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 puodelis pieno
  • 4 puodeliai miltų
  • 1 kiaušinis aptepimui

Įdarui:

  • 1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų
  • 3 šaukštai+ 1 šaukštas malto cinamono (dalimis)
  • 1 puodelis cukraus
  • 1/2 puodelio sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2šaukštai pieno
  • 1 puodelis miltų
  • 1/4 puodelio razinų (pasirinktinai)

Išsukame gerai sviestą su 1/2 puodeliu cukraus iki purumo ir atsidedame į šalį.

Mažame inde sumaišome mieles, vandenį ir  ½ šaukšto cukraus. Dideliame inde suplakame kiaušinių trynius, kol jie tampa tiršti. Kai mielės sutirštėja ir suputoja, įmaišome jas į kiaušinių masę, supilame vanilę ir druską.

Sumaišome pieną ir išsuktą sviestą su cukrumi ir supilame į kiaušinių masę. Įmaišome miltus po vieną puodelį, kol tešla tampa minkšta. Minkome tešlą rankomis, kol nebelimpa prie rankų. t

Uždengiame tešlą plėvele ar dangčiu sandariai ir paliekame šiltoje vietoje apie 2-5 kol padvigubėja.

Ištepame sviestu skardą ir įdedame suplotą tešlą į skardą. Paliekame dar 2 valandom pakilti skardoje.

Įdarui paruošti, paskrudiname riešutus įkaitintoje orkaitėje iki 180C 8-10 minutėms. Išsukame sviestą su cukrumi, įmaišome cinamoną. Įmaišome kiaušinį, pieną ir miltus ir gerai išmaišome.

Įkaitiname orkaitę iki 175C laipsnių. Ant miltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą į didelį stačiakampį. Pabarstome cinamomu, tada užtepame įdarą, palikdami dviejų centimetrų kraštus. Užbarstome skrudintus riešutus, razinas ir dar cinamomo ant įdaro.

Pradedant nuo ilgojo krašto, vyniojame tvirtai babką. Perpjauname perpus ir dedame į skardą. Aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 30-40 minučių, kol gražiai paruduoja.

Pasineriame į nuostabų cinamono ir kepto ragaišio kvapą… Nuostabiau ir negali būti…

——————————————————————————————————————————————————————————–

Lankiausi praitą savaitę pas sesytę Vilniuje…O, kaip smagiai ir turiningai laiką praleidau ir pasibuvau su mažiuku savo. Visas kultūrinis paketas: ir pianino koncertas, giminių iš po amerikos sutikimas, ir džiazo koncertėlis, ir Jurgutė, ir Tapp’o dorro su Kariuku. O kur dar Trakai ir kibinai, Ievutės mieloji atvirutė, naktiniai šeliojimai, vaikščiojimas po senamiestį, spektaklis, draugų vakaronės, ir žinoma – blogerių susitikimas Julės proga.

Labai smagu ir įdomu buvo susitikti su JUMIS ir pabendrauti, pakikenti, pasidalinti receptais. Beje, Elžbieta, jūsiškį lavašą su draugais tą patį vakarą ir suraitėm. Ačiū dar kartelį. Jule, laukiu to Flano prancūziško recepto nekantriai (jeigu ką ;))

——————————————————————————————————————————————————————————-

Hospital beds – “Florence and the machines”

Advertisements

4 Comments so far
Leave a comment

Cinamoninės bandelės tos, kurios mokykloj pirkdavau už 50 ct, o po to pabrango.. bet man jos vis tiek primena mokyklą!
Cinamono kvapas mmm!

Comment by Ieva

Ech, pas mane mokykloje nebuvo skanių cinamoninių bandelių…bet vis vien aš esu nuo jo priklausoma, mmm.

Comment by onceuponapatisserie

far breton’o recepčiokas, matyt, tik vasarą bus ryšium su tuo, kad nespėjau dar sykelį jo pagaminti, va. bet sekite spaudą, ‘ant dienų’ turėtų būti naujas įrašas, kad jau parsiradau į fra.

Comment by julė

ech, reiks palaukt arba pačiai interneto platybėse susirast recepčioką kokį :] bet jūsiškį puslapį stebiu, stebiu. Įdomu, kaip grįžot.

Comment by onceuponapatisserie




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: