Once upon a pâtisserie…


Le Mardi Gras et combien tu peses?
February 18, 2010, 22:53
Filed under: Sausainėliai, Šokaladas ar kažkas šokoladinio

ir ką? muzika kalėdinė pas kambario draugę groja, aš sau žiaumoju naminę, ruginę, rankų darbo, kaimišką duoną ir džiaugiuos. Ir ši nuotrauka taip jaukiai nuteikia..dariau ją sekmadienį, prieš išvažiuojant, kai jos buvo neseniai iškeptos ir prancūzai ramiai laukė eilėse, kad nusipirktų šviežią, šiltą baguette, galette ou brioche praline (ta raudona spalva iš praline – cukruotų migdolų, kurie yra labai specifinis dalykas Lyone).

O Užgavėnių šiais metais laukiau. Laukiau, nes sesytė grįžo, susiplanavau daug blynų įvairiausių kepti, kaip antai, bananinių-mėlyninių su kokosu, prancūziškų crepes, purių blynelių su cinamono gaidele…planuose dar buvo Julės morkiniai blyneliai, bet pasiūla buvo ir taip gana galinga, kuri neprilygo paklausai. Bet buvo skanu, tikrai. Crepes su klevų sirupu ar Speculoos užtepu, šlakeliu vyšnių uogienės, susisuki ar trikampį sulankstai ir aaaaaa. valgai, nu. Tikrai nesu blynų megėja, buvę nebuvę jie man. Bet bet bet…dar nebandžiau, bet Žiupselis taip suintrigavo avižiniais blyneliais, kad kepsiu kepsiu tikrų tikriausiai jau dabar.

O dabar, kaip ne-visai-šokolado-megėjai-bet-kartais-visai-nieko, receptas lengvų, riešutinių sausainių.

Šokoladiniai riešutiniai sausainiai – Biscuits chocolat noisettes

*apie 25 sausainiukai*

1 kiaušinis
50g cukraus pudros
80g sviesto
50g maltų lazdyno riešutų
25g nesaldintos kakavos
110g miltų
1 šaukštelis vanilės esencijos

  1. Įkaitiname orkaitę iki 160C.
  2. Inde suplakame kiaušinius su cukraus pudra, įmaišome minkštą sviestą ir vanilės esenciją ir gerai išplakame, kol gauname vietisą masę.
  3. Supilame miltus, riešutus ir kakavą.
  4. Suformuojame rutulį, įvyniojame į plėvelę ir paliekame šaldytuve dviem valandom.
  5. Patiesiame kepimo popierių ant stalo, iškočiojame tešlą ir “išpjauname” 3mm skrituliukus su stikline ar formele.
  6. Dedame į kepimo skardą patiestą kepimo popieriumi ir kepame apie dvyliką minučių. Iškepę sausainiukai bus dar minkšti, bet vėstant sukietės.

Prašau palepinti save ir suvalgyti sausainiukus su pienu. Aš juosiuos dovanojau ir draugam į dėžutes universitetines-pašto dėjau. Labai puikiai laikosi jiejie.

receptas rastas čia –> http://cookin.over-blog.com/article-36171119.html <–

Ir tikrai, kai nesu labai šokoladinių pyragų mėgėja, žinoma, jų ir nekepu. Bet jeigu yra draugų, kuriems patinka, tada vienas malonumas kepti. Galvojau galvojau, ką čia sesytei grįžimo proga iškepti, kad jai patiktų (ji gan išranki, nes vis neįtinku) ir sakau vuola, iškepsiu kokį tai šokoladinį ir veganišką. Oij, ir iškepiau, drėgną, purų, skanutį, pagardinau likučiu graikinių riešutų…ir suvalgiau, tikrai nemeluoju, pusę viso pyrago…nes sesytei jis nelabai buvo. Bet mane tai nurovė jo skonis. Receptas iš –> http://www.foodtale.com/2010/02/13/eggless-chocolate-cake/. Siūlau visom keturiom aš jįjį.

—————————————————————————————————————————————————————–

Pavasari, ateik, prašau, ateik.

Nugi jau laukiu. Tikrai.

O čia, žiauriai jaukus restoranėlis, į kurį taip ir neteko nueiti.

O bet gal greitai ir nulėksiu ten aš?a?

Mais oui, si possible

Advertisements

9 Comments so far
Leave a comment

Kokia smagi mintis su tom dėžutėm! Mes jas irgi turėjom, bet praktiškai visai nenaudojom.. būtų sudžiuvę sausainiai, kol juos kas pastebėtų.. 🙂

Atrodo skaniai.

Comment by Žiu

Su keliom mano draugėm irgi taip būna, kad nesitikrina, bet vat dėl to šie sausainiai ir tinka visai :]]

Comment by onceuponapatisserie

Cia ir as tarp tu draugiu ? =))) Bet vistiek skanus buvo labai =p

Comment by Salome

Tai taip, Rūtos grįžimo proga reikia kažko ypatingo. Įdomu, kodėl Jai nelabai buvo… Jaučiu, skonio receptoriam irgi reikia laiko, kad grįžtų. 🙂

Comment by Ieva

O kad mūsų skoniai baisiai skirias, tai ir visad sunku būna įtikti..bet gal ir receptoriams tikrai, Ievut, reikia laiko, reikia 😀

Comment by onceuponapatisserie

Tu žinok, aš tai iš nuotraukų viską suvalgyčiau. 🙂

Comment by Ieva

Atrodo puikiai. Kodėl mane žavi būtent tie kepiniai, kurių mes patys nevalgom? 🙂

Comment by Eglė

Žavi, nes arba išvaizda apgaulinga arba dėl to, kad pats nevalgai ir negali..o kas nepasiekiama, ir traukia baisiai :] priešingybės dėsniai veikia, Eglut, manau.

Comment by onceuponapatisserie

Ievut, tai labai gerai..man patinka, kai yra, kas suvalgo 😉

Comment by onceuponapatisserie




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s



%d bloggers like this: